نسخه آزمایشی
۱۲۷ بازدید

قابل توجه کلیه دانشجویان مرکز علمی کاربردی جهاد دانشگاهی
جهت کاندید شدن در انتخابات انجمن های علمی به امور فرهنگی موسسه مراجعه


معرفی مختصر انجمن های علمی دانشجویی ؛
انجمن علمی دانشجویی امکانی است برای تمرین داوطلبانه فعالیت‌های علمی در قالب کارِ گروهی. دانشجویان با اهداف علمی و تخصصی گرد هم می‌آیند و با فعالیت در انجمن‌های علمی، ضمن ترویج و تعمیق فضای علمی در دانشگاه‌، زمینه رشد خود را نیز فراهم می‌آورند. انجمن علمی ضمن آن که امکانی است برای تعمیق و ترویج علم در فضای دانشگاه، فرصتی برای پیاده‌سازی آموخته‌ها و مشاهده نتایج آن در عمل نیز هست. بنا بر این، دور از انتظار نخواهد بود که دانشجوی فعال در انجمن‌های علمی را فردی بدانیم که به مراتب نسبت به هم‌کلاسی‌های خود توانمندتر و باتجربه‌تر است. توانمندی‌هایی از جمله :
– مهارت کارِ گروهی
– مهارت تبدیل ایده به عمل
– مهارت ارتباط
– مهارت مدیریت و اجرا
– مهارت تامین هزینه‌های مالی
– مهارت هم‌اندیشی، آزاداندیشی و تفکر انتقادی
چنین توانمندی‌ها و مهارت‌هایی است که خروجی دانشگاه‌ را در عمل، شایسته‌تر و توانمندتر می‌سازد. اما پرسشی در این‎‌جا قابل طرح است : عموما فعالیت دانشجویی به چنین مهارت‌هایی منجر می‌شود، پس فعالیت در انجمن‌های علمی دانشجویی چه تفاوت ویژه‌ای با فعالیت در دیگر مجموعه‌های داوطلبانه دارد؟ در واقع تفاوت مهم در آن است که تجربه انجمن علمی، افراد را در حوزه‌ی تخصصی و زمینه علمی‌ای که در آن مشغول به تحصیل هستند، کارآزموده می‌سازد. به عبارتی، فرد پیش از ورود به دنیای حرفه‌ای، خواهد آموخت آن‌چه را که باید و از این رهگذر، نسبت به هم‌دوره‌ای‌های خود چند گام جلوتر خواهد بود. در نتیجه کارفرمایان و صاحبان صنایع و مشاغل ترجیح می‌دهند افرادی را به استخدام درآورند که چنین تجربه‌هایی را نیز در چنته‌ی خود داشته باشند.
انجمن‌ علمی مطلوب انجمنی است که همانند یک سرپل بین دانشگاه و دنیای حرفه‌ای عمل کند. در چنین شرایطی دانش‌آموخته‌ی مطلوب برای کارفرمایان فردی است که سابقه فعالیت در انجمن‌های علمی دانشجویی داشته باشد و نتیجه چنین شرایطی رونق بیش از پیش و اقبال دانش‌جویان به فعالیت در انجمن‌های علمی دانشجویی خواهد شد. در واقع شاخص موثر بودن و موفق بودن یک انجمن علمی میزان اقبال دانشجو برای فعالیت داوطلبانه در آن انجمن علمی است. این شاخص میزان اثرگذاری فعالیت‌ها و قدرت مدیریت شورای مرکزی انجمن علمی را نیز گواهی می‌دهد. اصولا فعالیت در انجمن‌های علمی نیز با بیشترین اقبال از سوی دانشجویان مواجه است. مزایایی که در پاراگراف‌های پیشین مورد اشاره قرار گرفت در کنار دور بودن فضای انجمن‌های علمی از حاشیه‌ها و رویکرد تخصصی و علمی از مزایای جدی انجمن‌های علمی است که منجر به اقبال بیش از پیش دانشجویان می‌شود. همچنین بیشترین تعداد مجوز صادر شده در دانشگاه‌ برای فعالیت‌های دانشجویی به انجمن‌های علمی اختصاص دارد. علاوه بر این، انجمن‌های علمی نیز سهم عمده‌ای در فضای علمی دانشگاه ایفا می‌کنند. در حدود بیست و پنج درصد از فعالیت‌های علمی-فرهنگی دانشگاه‌ توسط انجمن‌های علمی برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود.

ارسال دیدگاه
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

بالا